torsdag 12 mars 2009

I Colombia

Denna vecka har jag varit i Colombia. Till vänster har Ni utsikten från kontoret. Milsvidd skillnad mellan detta land och Venezuela - tack och lov. Saker och ting fungerar och man känner sig relativt säker inte minst för godtycklig och felaktig myndighetsutövning. I kväll flyger jag tillbaka till Brasilien och nästa vecka blir det Argentina. Anna kommer den 4 April och stannar över påskveckan - det skall bli kul. Vi planerar att åka upp till Amazonas samt NÖ Brasilien där jag ännu inte varit. Det var länge sedan det var besök från Sverige nu.

Denna veckan har vi arbetat med en kund i fullständig panik. Deras huvudkontor ramlade in med ett antal individer och beordrade full reorganisation och VDn fick gå. Tråkigt att se hur folk inte kan hantera stress utan hamnar i fullständig panik. Som vanligt i apträdet så faller skiten nedåt och man beordrade prisjustering för leverantörer. Enklast möjliga lösning alltså. Inte lätt att sänka priser under rådande förhållanden med global finanskris och annat men vad göra?

Det har varit ett intensivt vändande på alla stenar och jag tror att vi funnit en godtagbar lösning. Vi får se hur det artar sig framöver men det blir tufft hursomhelst. Intet nytt under solen dock och man börjar bli van vid "cost reductions" efter 8 år i branschen.

Inga kommentarer: